Sommar!

När temperaturen kryper uppåt vill man helst inte vara på landbacken. Igår fick jag med mig Jens ut på sundet, vi nötte på och såg fisk som jagade i ytan, men inget landat. Men det gjorde inte så mycket, riktigt fin kväll på sjön. Idag ringde bror och ville ut en sväng efter jobbet, jag var inte sen att haka på. Inne i en vik såg vi ett stim med fisk som jagade i ytan, tankarna föll genast på Ort men man vet ju aldrig förrän man har dem i båten. Vi testade det mesta men huggen uteblev. Efter många betes-byten drog det äntligen på en fisk, hugget var bra men sedan var det vedträ/plastpåse, Ort på kroken! Men hur eller hur, spännande att fiska på stim som inte är huggvilliga. För er som är ute efter rekord gällande Ort/Id är det bara att ge sig ut, det gick några riktiga pjäser i det stimmet vi stötte på.

//Andreas

IMG_1910

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Sommar!

  1. Seppo L skriver:

    Härligt Andreas!
    Helt rätt Andreas att rekord chans finns, förvånad att så få satsar på denna art här på ön. Jag har sett fiskar på garanterat över 3 kg simma framför mig. Vill bara påminna om att ribban på flugspöfångad Ort ligger på 2792 g i skrivande stund.

  2. Solle skriver:

    Grattis till den fina fångsten!!!

  3. Andreas skriver:

    Stötte på en finurlig grej under kvällen. Träffade en “gubbe” som låg på en av gästplatserna med en motorbåt i storlek större, han lånade gladeligen ut en hävert han köpt för att fylla på bränsle, vi fyllde i 20 liter på ett ögonblick, utan en droppe spill. Smidigt! Tack för lånet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *