I maktens korridor (mötesrum)

Idag var jag inbjuden av Agenda 21 gruppen i Borgholms kommun att berätta om klubbens mål och arbete. Under 45 min lyckades jag fånga intresset hos tungviktarna inom partierna, tror att jag nådde fram med vårt budskap då frågorna jag fick både visade på kunskap och intresse.

Vi diskuterade bl a våra bäckprojekt, risvasar ,gäddvåtmarker  och dikningsprojekten, även betydelsen av friska vatten för besöksnäring och livskvaliten för oss bofasta poängterades.

Gruppen hade varit på studiebesök på Gotland och besökt lekbäckar, så många frågor handlade om havsöringen på Öland och dess livsbetingelser. Just dikningsföretag och våtmarker ligger inom gruppens arbetsområde för vattenmiljön. Stor vikt lades på att göra rätt insatser på rätt ställe för bästa optimering av fiskbestånden. Beskuggning och endast grävning där det är absolut nödvändigt poängterades, även att låta naturligt material ligga kvar som skapar utrymme för ynglens mat. Ölands Vattenråds stora betydelse för kontakter över intressegränserna togs upp, under hösten kommer vattenrådet att engagera sig i flera dikningsföretag.

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på I maktens korridor (mötesrum)

  1. Jocke Johansson skriver:

    Det är viktigt att få med sej kommunen, politiker och andra beslutsfattare för att få gehör med det ni och vi håller på med. Vore skoj att se liknande initiativ på fastlandet mellan Öland och Gamleby! 🙂

  2. Solle skriver:

    Bra jobbat ! Hoppas bara att de kommer ihåg det efter valet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.