Havsöringsrapport

Blev ett pass i fredags eftermiddag/kväll. Eftersom mina vänner hade planerat hela lördagen för mig in i minsta detalj så blev det inget fiske då. Inte söndagen heller för den delen… 🙂

Började på västra sidan och hade 2st returer.

Hade tittat på DMI och dem hade förutspått en vindökning mellan 18-19.00 så straxt efter 18.00 så bytte jag sida och åkte till en udde på östra sidan. Jag kom precis fram och började fiska när vinden ökade. På första kastet hade jag en näbbgädda som följde efter och nafsade, både mothugg och vevstopp uteblev.

Ett par kast senare slog det på riktigt ordentligt och efter riktigt hård drillning så kunde jag någon minut senare kroka loss en fin vild öring i vattnet på uppskattningsvis 2.5-2.8kg. Den hårda drillningen gjordes för att jag misstänkte att det gick grövre öring runt udden just då. Vilket visade sig vara rätt, för efter bara ett par minuter så tar det tvärstopp på kort lina.

En större öring hade slagit käftarna runt betet och började rulla, hoppa och försöka skaka sig loss. Dessvärre för öringen så lyckades den inte med det. Och ännu mera oturligt för den så var han en odlad fisk som fick följa med hem. 3.8kg vägde den. Fiskade kanske 10 min till innan jag kände mig nöjd och åkte hem. Den vattentåliga mobilen lyckades jag att tappa i golvet förra helgen så det fick bli en bild vid bilen istället.

I morgon är det ut till sjöss och jobb i 2v så vårsäsongen är slut för min del. Har hört på ryktesvägar att någon har fångat en riktigt stor öring på över 7kg i dagarna. Ska bli spännande och se om det stämmer…20140509_183805

Mvh/

Johan Bjelkendal

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Havsöringsrapport

 1. Johan skriver:

  Måste ha varit dom jag retunerade ett par dagar innan!

 2. Hasse Andersson skriver:

  7.7:an tog i norr på hemlig lokal av Fredrik Persson. Vi fick 4:a fiskar valborgslördagen, 3 av dem snittade 5,8 kg.
  Så jäkla gutt 😀
  /Hasse

 3. Fredrik Arnerby skriver:

  Grattis Johan,
  Trevlig rapport!

 4. John Horn skriver:

  Önskar jag kunde säga att 7an kom från mig, men tyvärr inte.. 3,8 är ju ändå riktigt snyggt! Grattis till den.

 5. Johan Albien skriver:

  Sjysst paddel , skönt att du kan börja jobba !

 6. Seppo L skriver:

  Va roligt Johan , härligt att läsa dessa fina rapporter och vad spännande att höra vem som är den lycklige som har landat en så stor öring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.