Emån

Klockan ringde tidigt idag när det var dags för det årliga fisket på Em. Kassören och jag startade lite tidigare , och de andra kom någon timme senare. Lite kyligt på morgonen gjorde det lite trögt , och det var precis vad Kent senare talade om. Fisken var mer i tagen efter lunchen idag också. Den första returnerades lite efter 9.00 och någon tappades efter lite drillning. Jag hade en riktigt fin på som drog av linan efter att ha dragit rejält , precis innan vi skulle grilla. Sen blev det Rosas korvar med hemlagad potatissallad och en öl. Vi var mer än mätta när grillningen var avslutad! Sen drog revisorn på en meter lax som drillades i ca 10min innan den tackade för sig. Jag gjorde som innan , en öring runt 4kg gick in i en vass ute i ån och linan gick av igen.. Sen dröjde det inte länge innan revisorn drillade en meter havsöring istället. Det var en rejäl paddel på den öringen och revisorn körde max broms när den försökte ta sig under E22. Men detta slutade precis som med laxen , öringen kliver av efter 10min stenhård fight. Efter det returnerade jag en runt 2kg , och tappade en till en kvart senare. Revisorn tappar ytterliggare en , men jag har en kopia på förra i retur. Av de andra hade en 2 returer och några tappade, någon blev utan en dragning i linan. Men en fantastisk dag vid Em , mycket sol men kylig morgon och kväll. Jag hade turen att för första gången se en kungsfiskare i emån. En otroligt vacker fågel!!
Emån
Emån
Besa
Besa

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Emån

  1. Andreas skriver:

    Det var inte så svårt att lista ut vem som undvek att få napp. Tanken föll genast på dig p.g.a dina dokumenterade problem med fiskevårdsberoende, ett beroende som nu uppenbarligen utvecklats till att även innefatta att du i ditt fiske gör ditt yttersta för att undvika fisk på kroken, detta naturligtvis med fiskens hälsa i fokus. Känner du att problemet eskalerar rekommenderar jag dig att ta kontakt med AFVSO (Anonyma Fiskevårdare Sydost). 🙂

  2. Laxxe skriver:

    För att undvika rykten och spekulationer. Det var JAG som lämnade beståndet i samma skick som när jag anlände (utan krokhål och mjölksyreattacker). Annars var även min dag en toppendag i goda vänners lag och i en underbar natur.
    //Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *