VATTENDAG VID HORNSJÖN

I dag besökte vi Hornsjön, första stoppet vid Ålkistan där vi diskuterade avsaknaden av fungerande fiskväg. När man ändå höjde nivån på sjön kan man tycka att det är väldigt låg nivå på miljöhänsynen då man är totalt okunnig eller rent ut sagt skiter i miljön. Helst med tanke på att abborren samlas i stim som inte kan ta sig upp till fungerande lekområden. En enklare lösning till  “fisktrappa” diskuterades, Jonas på Linneuniversitetet hade provat fram en ränna som visat sig fungerande. Kontakt kommer att tas med ansvariga för en lösning.   Nästa stopp blev vid kvävefällan i Viksjö i sydändan av sjön, därefter tittade vi på en eventuell våtmark strax norr om Löttorp centrum som skulle kunna bromsa upp läckaget betydligt. Tråkigt nog uppmärksammade vi väldigt skitigt vatten som kom bäcken från markerna mellan Alvedsjö och Ranstad. Trots vädret, 2 gr i luften och snöslask i rejäl  blåst  var humöret på topp.SAMSUNG

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på VATTENDAG VID HORNSJÖN

  1. Thomas Carlsson, Norrköping skriver:

    Det går tydligen upp en del abborre från Kalmarsund i bäcken. Vid utloppet till Kalmarsund vid Byerum så såg jag för två år sedan den största abborre jag någonsin sett. Den var instängd och låg och tryckte vid dämmet som finns vid kustvägen.
    Den vägde uppskattningsvis 1,5-2 kg!

    • Laxxe skriver:

      Som fördämningen ser ut i dagsläget kan enbart gädda och öring hoppa över. Abborren kommer troligtvis inte över ens vid högt vatten i kalmarsund vilket är tråkigt då arten är hårt ansatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *