Fantastisk uppslutning och väder.

Jag blev glatt överraskad när jag svängde in vid bilprovningen! 9 fiskare och en hantverkare som inte kunde följa med på dagens kustfiske. Vi delade upp oss och begav oss norr över , efter att bestämmt att vi skulle samlas vid 14.00 på Hornsudde. Jag och Johan åkte norr över och han hade en retur på första stället. Vi bytte plats och det var min tur att returnera en samt en bränd. Klockan började närma sig 14 , så vi åkte för att förbereda grillningen. Det var bara en sak jag missat , tändare. Men Seppo kom efter en stund så var den saken löst.
Öland
Kustfiskedag
Efter ca en timme började det rycka i kastarmen , och de första vadade ut på udden. Vi andra packade ihop grejerna och letade nya platser.
På havsöringsjakt
Vi körde söder ut och började fiska av en sträcka där vinden tryckt på lite. Det var kristallklart vatten och solen sken så vi behövde lite rörelse i vattnet. Efter en stund drar jag på en vild runt 1.5kg som fick gå tillbaka. Nästa missar jag , men nästa sitter bra och den hoppar ett par gånger. En retur runt kilot , och jag vinkar hit Johan. Skickar ner han en 70-80m framför mig och fiskar vidare. Nästa är en precis lika stor som innan , men vilket drag det är på öringen idag! Ser sen Johan drilla en runt 1.5kg som får simma vidare , han missar nästa och vi avslutar. Vi tänker ta ett sista försök , men här går det redan två och fiskar. Det är Christoffer Wernesson och en kompis som har haft en liten retur. Vi kör vidare och gör ett snabbt stopp innan vi avslutar för dagen. På väg hem får jag ett sms från Roberth som haft två returer mellan 40-45 efter grillningen. Några fler rapporter har jag inte fått i kväll , men det kan vara mer öring som bitit på eftermiddagen? Tackar alla som varit med idag!! Och vi kanske ska följa upp det här med en liknande kustdag i oktober/november? Här kommer några bilder på de jag returnerade.
Havsöring
Havsöring
Havsöring
Havsöring

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fantastisk uppslutning och väder.

  1. Peter Lindström skriver:

    Tack för en trevlig helg alla.
    Själv såg jag till att inte beskatta beståndet av öring. Inte en fena så långt jag såg. Lyckades med en felkrokad spigg. Det var det hela.
    Någon glömde en turmössa i min bil. Svart mössa med gult tryck på. Om inte annat kan den återfås på Havsöringscupen 12-13 april.
    Mvh Peter L

  2. Seppo L skriver:

    Tack för en mycket trevlig dag OTSK. Häftiga bilder Niclas! Du börjar bli vass på fotande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *