Underbart är kort!

Tappad storöring 002 copy

Åkte ut för några timmars fiske. Valde västra sidan med tanke på västanvind på ca 5m/s. Härlig sol och vind när jag kom på plats, tänkte först ta en kaffeslurk och njuta av den varma solen men du vet hur det är, man bara måste göra några kast först. Tror det var mitt åttonde kast när det sög till i linan så att t.o.m rullen varvade några varv. Öringen var redan krokad när jag lyfte mitt spö och direkt tre rejäla  hopp i rak följd. När jag ser fisken i luften och när den landar med ett plask som hörs lång väg så förstår jag att detta inte tillhör vanligheterna för mig. Har helt enkelt krokat den största öring i mitt liv ja en riktigt, riktigt grov öring. Efter dessa hopp så blir det en långrusning rakt ut mot sundet och inte en chans att få stopp på fisken. När jag har 50-60 meter lina ute så går öringen upp i luften ett par gånger till innan den fortsätter att dra ut mer lina. Jag har ganska så hård press på fisken och lyckas få den att gå i sidled ett par gånger men likt förbaskat så tar den backing meter för meter vilket börjar oroa mig. När det gått ca 15 minuter så drar öringen iväg igen och jag känner ett knyck i flugspöt och allt blir så lätt så lätt. Öringen är borta och när jag vevar in backing och fluglinan är jag helt säker på att tafsen gott av mot en sten eller något annat skräp. Men så var inte fallet utan min grizzlyborste är kvar så kroken, den släppte helt enkelt. Under 15 minuter hade jag mitt livs havsöring på och sen bara tomhet plus en högerhand som skakar. Klafsade in till stranden och försökte att tända pipan med en skakig högerhand. Satt ganska länge och bara stirrade ut mot sundet och såg och hörde fraktbåtar passera. Uppskattar öringen till 6,5-7kg, kanske större men hur som haver den största öring jag haft på någonsin. Ja som Magnus Uggla sjöng en gång -Underbart är kort!

Skitfiske på er

/Seppo

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 svar på Underbart är kort!

  1. Andreas skriver:

    När storfiskaren talar hur stora fiskar han får (eller inte får)…..tralalalalla 🙂 😉

  2. Lasse skriver:

    Endast de fiskar man ej lyckas övermanna spökar som ett starkt minne. Du har en bit upp till mig i denna sport, “SEDD HAVSÖRING” 1 meter från stövlarna gissar på 10 plus eller 2 tim laxdrillning ca 20 plus/minus. Fortfarande känns det som igår, kanske anledningen till att fiskesuget fortfarande är så starkt hos mig.

    • Seppo.L skriver:

      Lasse, Lasse! Nästan så att jag ser upp till dig! Glömmer aldrig när en lax nöp min fluga i Tana och drog iväg 250meter nedströms innan flugan bara droppade av.. Men 1 meter från stövlarna det slår du mig på med hästlängder det är ett som är säkert. Härliga minnen Lasse vi får vårda dessa väl min vän. Det är detta som gör oss till havsöringsfiskare här på ön tror jag. 10 plus ja du gösses!

  3. Seppo L skriver:

    Tack John och Niclas! Jag vet att ni båda har så, så rätt. Nu när man fått lite distans på händelsen så vill jag inte för all smör i Småland vara utan den. Underbar upplevelse vilket gör det ännu mer spännande att doppa fiskeprylarna i sjön här på ön. Tror även att detta stärker mig som sportfiskare och naturnjutare i alla händelser.

  4. John Horn skriver:

    De tappade fiskarna skapar de starkaste minnena! Slår vad om att det är denna du kommer drömma om till vintern när isen lagt sig igen och du summerar året.
    Härligt att veta att de finns där ute i alla fall!
    /john

  5. Solle skriver:

    Nästa gång är den med hela vägen Seppo!!
    Det bara att ge sig ut igen…

  6. Peter Lindström skriver:

    Ja du Seppo. Skit händer, sedan dör man……..Men det gäller inte fiskare! 🙂
    Detta är bara försmaken på vad som komma skall. Ligg bara i så kommer du att få betalt.
    Någon där uppe vill bara förbereda dig på vad som komma skall!
    När man sedan ser tillbaka så har man alltid lärt sig något. Det må vara deppigt nu, men inom en framtid som är snar eller inte så snar, så kommer det stora hugget…och då är du med! Och det med råger. Denna drillningen har satt sina spår och nästa gång är det du som står med ölänskt silver i håven och stolt som en tupp i vårsolen!!!
    Skitfiske!

    • Seppo L skriver:

      Tack Peter! Det kanske är så som du säger. Visst tusan skadar det inte med lite träning. Men jag håller även med Andreas att visst tusan svider det när man tappar en fin fisk. Trots allt vill jag inte vara utan denna härliga upplevelse.

  7. Andreas skriver:

    Känslan av tomhet är fruktansvärd…. tappad fisk är fan värre än att nolla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *