Vilken vårdag!

När jag rullade hemifrån visade mätaren 17 grader!!! Blå himmel , solsken och en sydvästlig på ca 8-9ms. Men det jag väntade på var vindkantringen som beräknades komma efter tre med en västlig vridande till nordväst. På vägen upp på norra ringde jag och störde Jocke i Gamleby SFK , som var på Öland och drillade öring i helgen. Ville kolla lite var fisken var i helgen , då jag inte varit ute på över en vecka. Allt från gräsbränder , röjning av tornbuskar och jobb i trädgården har varit på agendan. Men idag såg det bra ut efter lunch! Första platsen rullade det in fint och förhoppningarna på topp , men efter att ha fiskat av hundrafemtio meter utan att känna ett liv var det bara att byta.Efter 20min var jag framme på nästa ställe och det rullade in en lite högre dyning på ca 50cm och vinden mojnade. Vadade ut ett par meter och la ett kort kast rakt ut och kände det tog tvärstopp , men släppte. Trodde eventuellt jag var i sten men drog ett nytt kast , vilket resulterade i en virvel. Nu var man på gång och fiskade mig en 10m längre fram innan nästa dragning kom. Den var på tre gånger utan att fastna , bytte då till en mindre Omöborste i strl 6. Tog inte mer än 10 min innan jag drillade en galning som var mer i luften än i vattnet första minuten. Den var vild runt 3kg , och lite för mager så den fick vara med på bild.
Havsöring
Två kast senare drar det på en liten vild trind på ca 1.5kg , som också fick simma vidare efter fotografering.
Havsöring
Havsöring
Lugnt en 40m innan nästa galning kliver på , vild trind ca 2.5kg drar nästan ut till backingen! Efter att drillat den några minuter var det dags för foto , men när jag fixar kameran så lyckas jag ge lite slaklina och den drar snabbt iväg. Efter ytterliggare 15m känner jag en hård stöt men inget mer. Väntar 5min innan jag drar iväg ett kast igen på samma plats. Öringen kan inte låta bli Omöborsten och jag känner den stånga med huvudet innan det blir slaklina… Känner direkt att det inte är någon fluga kvar , ser sen att kastknuten jag inte gjorde något åt gjort linan svag och orsakat tafsbrott. Knyter på ny spets men har inga Omeborstar då jag tog fel flugask , knyter på en Polenfluga men inget mer. Byter igen och här går det på rejält , 1m dyning i de värsta som rullar in. Nu har det mulnat på och vinden är på nordväst , och jag har inte ett liv på de 100m jag fiskar av. Fick däremot simma för första gången i år när en rejäl dyning trycker mig i ryggen när jag kastar baklänges med ryggen mot sjön i nordvästen. Har naturligtvis öppet i halsen och inte åtdragna muddar efter finvädret som var.. Men en mycket rolig dag på kusten! På ett ställe fann jag att någon lämnat en huggskräck , någon som är intresserad?
Huggskräcken

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Vilken vårdag!

  1. Magnus karlsson skriver:

    Verkar som om det finns fisk i lite bättre kaliber runt Ön nu!

  2. Solle skriver:

    Oskar & Tommy följ med Jocke till Öland 12-13/4! Vi kan ordna boende åt er om ni vill?

  3. Klaus K skriver:

    Det är rena poesin att läsa om din dag vid sjön, mer sånt för oss som inte har samma lycka eller tid.
    Klasse Kock

  4. Jocke Johansson skriver:

    Jag tror att den vita hjälmen är raka motsatsen till sin orangea olycksbådande kusin som för tillfället dekorerar Oskars huvud på min skärmsläckare! Detta är den heliga Graalen för en kusträv- har man en gång funnit den vita hjälmen så får man Öringens välsignelse och har Öring-karman med sej vart man en i världen går!

    • Solle skriver:

      Den var riktigt bra Jocke , jag litar på dig! 🙂

    • Lasse skriver:

      Jocke, vi sparar den till nästa resa åt dig. Prisutdelningen kommer att bli i klass med Oscars galan. Sedan får du bära den i all framtid vid fiske, fördelen är att du inte behöver oroa dig för den orangea som lurar runt hörnet.

  5. Tommy skriver:

    Härligt Solle,
    Kan ha varit årets första sjöbris idag ,det var nära att det blev några timmar flex men det funka inte…….

  6. Solle skriver:

    Skönt att för en gång skull inte vara i kontakt med -50cm, bara godkänd havsöring. Andreas så rädd får man inte va , jag lade den på stenen och fotade. Och det högg på nästa ställe! 🙂

  7. Andreas skriver:

    Såg hjälmen i torsdags när jag var på samma ställe, men vågade inte röra den, det där med vidskepelse är starka grejer… 🙂

  8. Oskar Ahlsén skriver:

    Vit är väl en symbol för den mer permanenta formen? Det skulle inte förvåna mig om det är en stackare med huggskräck som valt att avsluta lidandet, vila i frid. Orange går över, till dess är det trevligt att läsa om andra som lyckas. Grattis Solle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *