Fantastisk vårdag.

Plockade upp Johan vid 8 , för en dags havsöringsfiske. Vi drog ner på sydöstra delen då prognosen lovade för hårda vindar på östra sidan efter lunch. Första platsen såg för bra ut , vi brukar säga så när det ser riktigt fint ut. Men levererar ingen havsöring! Vi fiskade av ordentligt men inte ett liv.. Jag bestämde att vi skulle prova ett nytt ställe som Johan aldrig fiskat. Det var nästan en grad varmare här 4.6-4.8 i den grunda viken. Vi tog var sitt rev och jag returnerade en 2 kilos besa , Johan brände en under måttet. Här är Johan på väg upp i det fantastiska vårvädret.

ÖlandVi tog oss till nästa plats , men insåg att det var inte de bästa förutsättningarna. Klockan var tolv och det började gå på bra.

ÖlandDags att byta till västra sidan då vinden mer gått över på syd syd/ost. Vi delade på oss och tog var sin udde , jag kände inte ett liv. Johan klev däremot in i ett gäng och hade 5 returer och några brända. En högg när han pratade i telefon och drog flugan ett par meter framför sig så den inte skulle gå i botten. Och vilken fantastisk botten det var här!

TångskogBytte igen , men inte ett liv på det stället. Lite kallare i vattnet än på de tre föregående platserna , så vi drog oss söder över igen. Och Johan hade en retur till och en bränd på kort lina , så flugan kom flygandes förbi  huvudet. Vi gjorde två korta stopp till , men det var endast ett följe för mig innan vi avslutade dagen. Men en fantastisk dag vid sjön , länge sen det var så fint väder!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *