Vår i luften.

Kom iväg på ett attackfiske idag innan ishockeyn drog igång. Sydväst som enligt prognosen skulle öka runt lunchtid, solen skiner och det är vår i luften. Började fiska av sydsidan av en udde där vinden låg på rätt ordentligt, på 4:e kastet hugger en liten öring på omöborsten och jag kan glatt returnera årets första havsöring. Fiskar mig norrut i lite lugnare vatten men hittar inga fler öringar, funderar på ett flugbyte men beslutar att omöborsten skall få sitta kvar. Nöter en stund till utan resultat innan jag bryter för att hinna hem till OS-finalen.

//Andreas

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Vår i luften.

  1. Andreas skriver:

    Tack, skönt att man kan hitta fisk på korta fisketurer (även om fisken var i kortaste laget), blir ju inte så många heldagar i vadarna nuförtiden….Ska kolla med Seppo om han fört statistik på hur många returer det krävs innan det kliver på en på 3,8kg.

    • Seppo L skriver:

      Grattis Andreas! Va kul att det börjar hända saker. Ska kolla exakt hur många men utan att blinka så är det minst en bra bit över ett femtiotal havsöringar med vikter allt från 500g till vikter på 2600g så visst kan det ta tid. Nu sista åren har jag bara gjort korta fiskepass dvs från 1-3 timmar på sin höjd och faktum är att jag får mer kontakt än tidigare. Kanske beror det på att jag väljer plats mer med omsorg beroende på väder och vind när jag åker ut och svingar flugspöt. Största ölandsöring jag fått på fluga är 5250g (Grönvik) Näst största 4370g (Isbe) och nu 3870g (flugspökrokad fisk) (spinnfluga 6st över 3000g)
      Skitfiske

  2. Solle skriver:

    Grattis , alltid gott att var på gång igen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *