Havsöringen var på hugget..

Efter att varit på resa kändes ett riktigt sug efter att få blöta flugan igen. Det var ett bra tag sen sist. Jag väntade till de sista timmarna innan det blev mörkt , och la första kastet runt tre. Men det kändes lite knepigt då jag aldrig haft sånt lågvatten innan. Ni ser stenarna som brukar hålla fisk ligga helt och hållet uppe på land här.

ÖlandDet tog inte mer än en kvart innan första behagade kliva på , för liten så den fick simma vidare. Men innan det fick den ställa upp som modell då jag ville testa min nya kamera.

HavsöringHavsöringHavsöringFortsatte fiska mig norr över och efter 50m lade jag fluglinan över en fisk på grunt vatten som snabbt drog iväg. De två därefter fick jag inte fast ordentligt , då hade jag ändå tre försök på en runt kilot. Efter ytterliggare en halvtimme fick jag till slut en retur runt kilot och brände en direkt i kastet efter. Precis innan fem när jag skulle avsluta lade jag linan över ryggen på en riktigt skaplig öring , skulle uppskatta den runt tre. Jag ska nu rigga femman med en stum flytlina då fisken går inne på 20-40cm vatten. Ska även försöka mig på att lägga på en brun foamrygg på några små Omeborstar så man ser dem ta flugan. Nu ser man ändå att de är på gång i det grunda vattnet när torpeden lyfter vattnet bakom flugan. Det är riktigt spännande fiske nu ,men mycket slöa krokar blir det snabbt när fisket är inne bland stenarna. Hoppas foamryggen hjälper mig lite här? Ska ut och testa på torsdag igen när det blir lugna vindar?

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Havsöringen var på hugget..

  1. John Horn skriver:

    Isläget ser ju lite bättre ut än på östra 🙂 Vad är det för kamera du skaffat? Gopro? lite sugen på en sån själv.. Härligt att fisket är igång i alla fall!

    • Solle skriver:

      Det har jag en , men behövde en ny för dokumentation av bäckar. Den gamla var inte vattentålig och havererade i lite regn , men en Olypus TG-2 kommer lösa detta. Ska fungera ner till 15m , den går även att filma med.

  2. Jocke Johansson skriver:

    hm.. Kör en flytande fluga med en liten upphängare (typ märla) så blir det som ett Puppmete som är poppulärt på skygg fisk i klara vatten!, Borde funka på kusten med, tanken har slagit mej flera gånger men vi har knappt fisk att testa detta på 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *