BÖDABÄCKEN

Utlopp

Andreas och jag tog en tur norrut för att inventera några bäckar ang eventuell öringlek. Tyvärr fick vi bryta ganska snabbt men vi han med en bäck. Strömhastighet och storlek verkar ganska lovande med tanke på havsöring men botten bestod av mjuk jord på sträckan mynningen till Böda samhälle, sträckan väster om byn bestod botten av fin sand. Ganska svårt att få grusbäddar att klara sig utan att försvinna i sanden, går säkert att genomföra men till ett omfattande arbete. Ganska fin miljö i reservatsskogen och lättillgängligt.

SAMSUNG

 

SAMSUNG

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på BÖDABÄCKEN

  1. Björn Harnebrandt skriver:

    Tråkigt att se dom här grävda och rätade bäckarna.All sten som man ser på bilden har säkert legat i bäcken förut.Det krävs mycket jobb där Lasse.Det är därför sanden ligger kvar,det finns inga strömvirvlar som rör upp sanden.Lasse gå inn och titta på danska sidor hur dom gör med sina sandiga bäckar.Gydebankar.dk är en bra sida,men det finns många fler.Danskarna ligger långt före oss i biotopvård av Havsöringsbäckar.Jag skulle vilja komma å hälsa på dig,och titta på era bäckar. 🙂

    • Lasse skriver:

      Alltid välkommen. Grävda bäckar betraktar vi som positivt. Utan dikningsföretagen skulle de flesta vattendrag avslutas på en strandäng/våtmark utan fungerande utlopp.

  2. Johan Albien skriver:

    Ser fint ut , norrut eller ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *