ETT NYTT GOTT FISKEVÅRDSÅR 2014

Normalt ser man nöjt tillbaka på året som gått med en krönika över händelserna på det gångna året. Men egentligen bör man skriva den i förväg och se tillbaka om man nått upp till sina förväntningar. Att summera med facit i hand är lätt.

Januari:  Äntligen kommer det regn som får fisken att stiga även i Strömmen och Silverbäcken. Omfattande lek även på våra grusbäddar lovar gott inför framtiden.        Krafttag emot det olagliga fisket på leköring tas, markägare, länsstyrelsen, kustbevakningen och polis samverkar. Ett utökat skydd runt lekbäckarna genomförs under året.

Februari: ÖTSK:s årsmöte är välbesökt, flera nya styrelsemedlemmar med stort engagemang och mycket tid för klubben inväljs. Nya miljöplaner börjar ta form för vår norra kommundel.

Mars: Vi startar upp 2015 års projekt i Åbybäcken, ett positivt gensvar från markägare och bybor. Många vill dra sitt strå till stacken.

April: Havsöringcupen lockar mycket folk och vi kan rekrytera fler fiskevårdare, även ett bra tillskott i pengar till bäckprojekten trillar in.

Maj: Vi kan konstatera att vinterns lek varit lyckad, mängder med yngel i bäckarna som snart vandrar ut.

Augusti/september: Full fart i både Pelnabro och Resmo/Kleva bäckarna med lekgrusprojekten, stor uppslutning av frivilliga gör att arbetet går som på räls.

November/december: Även i år verkar det bli en bra stigning i bäckarna, glädjande nog verkar det olagliga fisket utebli. Trolig orsak är bättre bevakning och information som gett effekt.

Den stora frågan är om vi  vid årets slut kan säga, det blev som vi hoppades. Men ska vi kunna säga dessa ord krävs det engagemang och att vi offrar av vår dyrbara tid. I stället för en dag längs kusten/i gäddviken eller i trollingbåten hjälps vi åt att skapa en bättre miljö för fisken. Inom vårt stora intresse Sportfiske ryms det mer än att bara fiska.

Ett gott nytt år önskas alla fiskevårdare/sportfiskare

// Lasse Karlsson

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på ETT NYTT GOTT FISKEVÅRDSÅR 2014

  1. Björn Harnebrandt skriver:

    Roligt att se att du har ett sånt engagemang på gamledar Lasse.Jag själv funderar på att sluta med biotopvårdandet.Dom unga får ta över nu,jag har ju trotts allt hållit på i 26 år med att bära sten.Men det är väldigt roligt att se hur ni kämpar för era bäckar.Lycka till Björn. 🙂

  2. Johan albien skriver:

    Mkt bra skrivet , ska göra mitt bästa för att dra mitt strå till stacken !!
    Var hittar man info om årsmötet datum etc ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *