Årets julklapp , på sikt?

Hämtade klubbens gps hos Lasse och begav mig över på östra sidan för att inventera lekgropar. Har ju varit där förut och rekat lite , men idag skulle allt dokumenteras för framtida fiskevårdsåtgärder. Har nog aldrig varit så glad när jag slitit mig fram i snår på jakt efter lekgropar. När jag avslutade efter tre timmars waypointande hade jag hittat 182st lekgropar!!!! Hoppas nu att vattnet fortsätter rinna så det inte frystorkar i vinter? Fungerar detta så kommer vi förhoppningsvis att ha ett fantastiskt fiske om ca 5år?

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Årets julklapp , på sikt?

  1. Magnus karlsson skriver:

    Roligt att ni lyckats med era avsikter att förbättra för lek. Tyvärr tar väl den mörka biten längre tid att förändra! Information och ev. Statuera exempel!! Tack för allt jobb ni gör för lilla mig!!

  2. John skriver:

    Härligt att höra att det leks. Funderar på om det skulle kunna behöva upplysas om vad tjuvfisket i bäcken ställer till med. Kanske skulle man kunna sätta upp lite inplastade skyltar längs “stigarna”.. Livsmedelsverkets rekomendationer, och lite fakta om havsöringsstammens sårbarhet under leken kanske kan kan få några att omvärdera sitt beteende. Och sen är det väl inte fel att dom får veta att dom har ögonen på sig.
    /jh

    • Andreas skriver:

      Hej John. Vi är redan inne på de tankebanorna och skall försöka styra upp något inför nästa lekperiod.
      //Andreas

    • Lasse skriver:

      Hej John, om man ska få fisket i bäckarna att upphöra så är bästa strategin information. Ett måste är att få folket i bygden att tänka i våra tankebanor. Att dundra in med en “08” attityd funkar aldrig på en ö. Hösten 2015 beräknar vi ( ÖTSK och Fiskegruppen i Vattenrådet) att göra förbättringar av lekbottnar i Åby bäcken. För att klara av ett så stort projekt behöver vi hjälp och även att markägare och bybor är positiva. Eftersom du är bosatt i trakten och känner troligtvis de flesta hoppas vi att du kan hjälpa till att knyta kontakter. Åby bäcken är i dag utan några som helst fiskevårdsåtgärder en av de de bästa reproduktionslokalerna för havsöring i landet, något alla borde vara stolta över. Tänk bara vad som händer när grusstrukturen blir bättre ( grövre) och gynnar de större fiskarna.

  3. Jocke Johansson skriver:

    Trenden vänder trots tjuvfiske. Ha nu en god jul!

  4. Lasse skriver:

    Tyvärr så är traditionen i bygden “Olaga Fiske”, det är rena motorvägen längs bäcken med upptrampade stigar som blir bredare för varje dag. En skamfläck i natursverige, och man kallar sig årets ölandsby.

  5. Seppo L skriver:

    Det är redan årets julklapp för flera år, va roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *