Lite trögt idag..

Hämtade Lasse idag för att testa om havsöringen var i tagen. Prognosen visade bäst väder lördag i helgen med läggande nordlig och ny väst väst/sydväst och mulet. Körde upp på nordvästra och stannade på en fin plats , men vi hann inte ner innan det kom en annan bil med fiskare som gick ner framför oss. Vi gjorde ett kort försök , men bytte rätt snabbt då det inte var ett liv. Nästa plats var upptagen så vi fortsatte lite söder över , där hade jag en dragning. Nästa ställe inte ett liv ,  men positivt att det börjat komma tillbaka lite blåstång. På nästa plats hade Lasse en dragning som lättade upp lite. Vid sista platen drog det till i min fluga och jag ökade på hastigheten när den inte fastnade. Efter ett par meter slog det på bra och upp kommer en runt 1.5kg , men släpper nästan omgående. Det visar sig att den fått med sig polenflugan , troligtvis var jag i sten i bakkastet på förra platsen. Då det fortfarande är riktigt högvatten kommer man alldeles för nära strandstenarna , och sätter en och annan fluga. All kontakt idag var på Polenflugan , inte ett liv på Omeborsten idag. Men vattentempen är på väg ner så den kommer snart vara förstavalet igen!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Lite trögt idag..

  1. John H skriver:

    Hade också fint fiske på polenflugan under lördageftermiddagen. Östra sidan för min del som vanligt. Fin färg på vattnet som är riktigt högt just nu! Pga min taskiga rygg klarade jag bara 1,5h i vattnet innan jag var tvungen att ge upp. 3 landade (under kilot på alla) och 2 missade är ändå ett facit jag är mer än nöjd med på den korta tiden och med tanke på att det i stort sätt låg bleke på vattnet. 1 veckas rehabiliternig nu sen är det dags att landa en ordentlig blänkare!
    /jh

  2. Micke skriver:

    Även Micke har varit på Öland idag….. Började vid Hagskog utan att känna något. Körde därefter upp till Norra udden. Efter bara 10 minuter hade jag en ursinnig fin öring på kroken som var mer i luften än i vattnet, då gick tafsen av. Surt. Omeborsten var det på menyn här så visst funkar den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *