Gädda i massor!!!

Idag var Alexander Marelius och jag ute på ett eftermiddagsjerkspass efter gädda. Havsvattenståndet låg på ca +25cm över normalt, vilket jag tycker ökar fångstchanserna avsevärt.

Vi fiskade i 2st olika vikar varav den första var en aning seg med ca 20st landade gäddor.    I Öländska “mått mätt” är det inte så många. Nästa vik var desto bättre. Det var helt vindstilla och vikens blanka yta speglade den klarblå himlen. Vi såg mycket svan, gås och sjöfågel. Denna fantastiska eftermiddag bjöd på massor av gädda samt många riktigt spektakulära ythugg i knädjupt vatten. När vi körde hem fick vi bromsa in för skogens konung. Hela fem stycken sprang över vägen. En ovanlig men mäktig syn för en öbo.

Mvh/Johan Bjelkendal

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.