Havsöringen är kvar..

Stack ut innan lunch för att träffa Zoltan som är på Öland och hjälper svärföräldrarna med renoveringen av sommarstugan. Han lämnade tillbaka vandringspriset till Havsöringsträffen , då han ännu  inte fått tag i några fiskekompisar som kan följa med den 9-10/11. Men Zoltan ger inte upp så lätt utan ska hem och jaga vidare, så slipper han köra själv. Här kommer en påminnelse av det som står på spel på Havsöringsträffen 2013.

Havsöring Jan NilssonJag fortsatte senare norr över för att kolla om de fortfarande var på plats efter veckans rapporter. Första stoppet låg det på en svag sydlig och lite vågor , såg lite för bra ut och då brukar det inte bli något… Och precis så blev det , men bytte snabbt plats. Här hade vinden vridit mer över mot väst och ökat till en 5-6ms. Mer skit i vattnet så det gick inte kasta i alla riktningar , för då var det ålgräs med en gång. Här hade jag en som drog i Polenflugan ett par gånger utan att krokas. Gav inte upp utan körde till ett sista ställe innan hemfärd. Nu hade det ökat på upp till 6-7ms och det bröt upp mot 50cm in mot land. Här drog jag på en riktigt pigg havsöring bland ålgräset. Trodde den var mycket större innan den visade sig första gången , uppskattar den mellan 1.5-2kg. Men den klarade nog precis 50cm med ett högt fulton då den var riktigt trind och fin. Havsöringen  hade fettfenan kvar så jag valde att kroka av den i vattnet, och låta den fortsätta lägga på sig. Passade även på att ta en kort simtur då en våg hjälpte mig in mot land. Men med det varma vattnet och kanonväder så märktes det knappt efter en halvtimme. Får se om det inte är någon hemma i morgon med?

Öland

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Havsöringen är kvar..

  1. Micke skriver:

    Jag kan bara hålla med. Gjorde själv ett försök på NV delen av ön. Såg verkligen bra ut med härliga dyningar in mot stranden. Vred mer mot väst och var ganska tufft när det slutligen blev mörkt. Upplevde inte speciellt mycket skit i vattnet. Tyvärr ingen lycka med fisket idag, men skam den som ger sig….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *