ÖTM 2013 inställd.

Efter Havs nya regler väljer vi att ställa in årets ÖTM. Och hoppas att de ska sansa sig och tillåta i alla fall en fisk med fettfena per fiskare och dag! För om vi ser tillbaka på våra fångster utanför Kårehamn ligger det en fettfeneklippt på ca 7-8 laxar. Och att returnera så mycket lax i det varma vattnet vi har i juli/augusti känns inte bra. Ganska hög dödlighet på uppväxare som fightas i varmt vatten , framförallt om den måste håvas och lyftas ombord för att krokas av…

Det här inlägget postades i Klubbnytt, Trolling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på ÖTM 2013 inställd.

  1. Laxxe skriver:

    Tråkigt och helt åt skogen. Den utveckling som Hav förordar degraderar även laxen till en leksak för C&R frälset, har vi helt glömt bort anledningen till vårt sportfiske. Sportfisket för mig är en förfinad metod att ibland få en god middag, samtidigt på ett sätt som hushåller med beståndet genom att returnera tex lekfisk och fisk i sämre kondition.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.