Rapport västkustens havsöringar.

Packade bilen på fredag eftermiddag , och begav mig mot Kode. Anlände efter sju och bjöds på färska räkor som hör västkusten till! Men vi ville ju fiska , tog båten över till en ö för att vada och fiska av den sidan som en svag vind låg på. Fiskade i t-shirt då det var +28 och vadarna kändes alldeles för varma. 6 havsöringar och en sik blev resultatet av 1.5 timmes fiske. Nästa morgon var det tungt att gå upp efter 5 timmars sömn, men väl uppe var det inga problem. Blå himmel och solsken och lite mer vind gjorde att vi hoppades på lite bättre fiske innan det blev för varmt. Erik tappade två godkända efter några hopp , annars var det mest smått. Väldigt smått , lite vatten i bäckarna hade gjort att en massa smolt gått ut. Och de var glupska för sin storlek! När vi kom tillbaka i hamn efter lunch badade ungarna i 15 gradigt vatten , vi svettades i mängder då det idag också var +28. Jag passade på att sova några timmar innan vi skulle grilla , för att sen ta ett sent kvällsfiske. Erik fick också en ny fiske frilla av Felica inför kvällens fiske!

ERIKOch det hjälpte , Erik fick helgens enda godkända i bra kondition. 53 cm västkustsilver , högg när det var mörkt och hade 2 strömmingar i magen. Nästa morgon var vi uppe tidigt igen , skulle testa några nya platser som Erik hittat på google earth. Fisk direkt på morgonen och alla platserna gav bra med fisk , Erik hade ett riktigt bra följe mellan 60-70cm. Erik bytte fluga och nöter på men den behagade inte hugga. Flugorna som fungerat bäst i helgen var rostbrun räka strl6 och smelti i samma färg och krokstorlek. Ett trettiotal havsöringar har motionerats i helgen. Tackar Erik med familj för en fantastisk helg! Här är lite bilder från olika platser som besökts.

KodeHär klipper vinden buskarna!

KodeKodeTufft att klara sig på hällarna i skärgården.

KodeKodeFick passa sig för dyningen efter trafiken !

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 svar på Rapport västkustens havsöringar.

  1. Magnus karlsson skriver:

    Polenflugan………….?

  2. Seppo L skriver:

    Fanken oxå vad sugen jag blir när jag läser detta och ser dessa härliga bilder. Hmm man kanske skulle lägga till med sjöörret frisyr. Måste bara ut i kväll. Hälsa Erik så gott från mig.

  3. Oskar Ahlsén skriver:

    Jag saknar någon bild på Erik i en viss huvudbonad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *