Klevabäcken 1 & 2

Idag träffade Lasse och jag , Johan och Michael från Färjestaden för att kolla Klevabäcken. Problemet var bara att de rekat två olika bäckar ca 700m från varandra , som rinner ut i kalmarsund. Vi började med Johans som låg längst söder ut. Den rinner ca 300m i oländig terräng innan den övergår i ett dike , vilket senare blir kulverterat ca 100m innan vägen. Inte mycket naturgrus men ordentlig beskuggning och ingen beväxning i bäcken hela vägen upp till gärdet. Där övergår det med bara vass i bäcken ,men inget som inte kan ordnas med lite beskuggning från södersidan av bäcken. Efter lite fika (tack Johan), tog vi tag i nummer 2. Och detta var en fantastisk upplevelse , vilken bäck!
Klevabäcken
Jag fick ta några bilder då jag inte litade på fotografen! Här rann den ut över stranden ur en djup ravin , riktigt fin botten och strömhastighet.
Klevabäcken
Klevabäcken
Första 100m var det helt öppet längs bäcken ,men det blev rena djungeln resterande 400m. Den avslutades med en bro , och därefter var den kulverterad. Kanske hela vägen upp till landborgen , vi får kolla närmare. Det fanns även en mätstation från smhi med tillhörande betongfördämning. Men en riktig håla innan och ca 30-40cm för havsöringen att hoppa. Nu ska det bara kollas upp lite om bäcken innan vi går vidare. Men en helt naturlig bäck i övrigt ,med fantastiska förutsättningar. Troligtvis var det också en lekgrop på ett ställe , men vi får se om det finns några små i maj/juni ?
Klevabäcken

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *