Kuststädning 5:e maj!

Inbjudan här nedan kommer att spridas i kommunen och vi hoppas på en god uppslutning. Vi kommer även behöva hjälp från våra medlemmar med de sträckor som vi eventuellt inte lyckas täcka upp genom inbjudan. Vi är tacksamma om så många medlemmar som möjligt kan ställa upp den 5:e, kanske har ni kontakter ute i byarna/hamnarna som vi kan ha nytta av?

Mvh Styrelsen!

Ölands trolling och sportfiskeklubb i samarbete med Håll Sverige Rent och Borgholms kommun/Borgholm Energi bjuder härmed in till en möjlighet att göra en insats för vår kustmiljö.

Den 5:e maj kl. 10.00–14.00 behöver vi er hjälp med att rensa kustremsan från Stora rör till Norra udden och vidare till Böda Hamn från sådant som inte hör hemma längs stranden. Skräpet ska sorteras i säckar i kategorierna brännbart, glas och metall. Vi ordnar med de praktiska detaljerna.

Är ni/du en förening, klubb, skolklass eller privatperson som tycker att detta låter intressant? Tveka inte utan besök www.otsk.se och lämna en intresseanmälan under kontakt. Skriv gärna vilken sträcka av kusten ni vill ta er an.
Med miljövänliga hälsningar!
Styrelsen ÖTSK

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Kuststädning 5:e maj!

 1. Malin skriver:

  Hörni… enligt utsago skulle det finnas folk på plats vid Måsen på Ekerums Camping från klockan 10:00 idag för säckutdelning och så – men där fanns inte en kotte. Vi var nämligen där och sökte dels strax efter tio och sedan igen vid tjugo över-halv elva. Det var rent otroligt tomt på folk… vilket var en stor besvikelse, eftersom vi sett fram emot att få hjälpa till och göra en god gärning!
  Som det var nu, så fick vi åka till ICA och köpa en rulle plastsäckar innan vi traskade ner till stranden nedanför Rällaskogen och plockade skräp.

  Uppdraget således utfört trots allt – men jag undrar verkligen var de som skulle hantera taktiksnack etc vid Måsen hade tagit vägen. Killen i informationen på Ekerums Camping visste inte heller något.

  • Andreas skriver:

   Hej Malin!
   Vi var 2 personer på plats från kl 09.45-10.03, när ingen annan dök upp så gick vi söderut och började plocka skräp. Är ledsen om du uppfattade det som att det skulle finnas ansvariga på plats under hela dagen (utsagan löd kl 10.00, inte från kl 10.00). Stort tack för er insats, och vi ber om ursäkt för missförståndet.

   • Malin skriver:

    Då gick ni nog precis när vi kom någon minut efter tio – vi såg nämligen två personer lämna bilen med släpkärran som stod utanför restaurangen när vi var ungefär 50 meter bort. Trist att det blev fel… vi släpade ju hem sopsäckarna med skräp som det nu blev, har du någon bra idé hur vi lämpligast blir av med dem? 🙂

    • Andreas skriver:

     Hej!
     Är det många säckar? Jag kan hämta dem och köra ut dem till Kalleguta återvinningsstation, vart står de?
     /Andreas

     • Malin skriver:

      Hej igen Andreas,
      det är två svarta plastsäckar – vi packade allt i samma, det är alltså inte sorterat – som fortfarande står i vårt garage. Du får hjärtans gärna ta hand om dem, om du har möjlighet! 🙂 Hör av dig till mig på mailen i så fall, så berättar jag var de finns!

 2. Malin skriver:

  Instämmer med Seppo – fantastiskt bra initiativ! Jag själv och maken (och vår fyrbening, som nog dessvärre inte är så hjälpsam, men desto mer energisk..!) skriver in 5/5 i almanackan och återkommer med en anmälan om schemat tillåter! Rällaskogen är vår hemmaplan och där skulle vi jättegärna hjälpa till att rensa bort vederstyggligt skräp.

  • Klimpen skriver:

   Hej Malin!
   Vi behöver all hjälp vi kan få så hoppas schemat tillåter.
   /Andreas

   • Malin skriver:

    Häpp! Jag har fixat och trixat lite, så nu är planen att ni får fyra fler effektiva kuststädarben – och fyra lite mindre effektiva, men desto lurvigare. 🙂 Just skickat meddelande till er via Kontakt gällande detta.

    Må så gott!

 3. Seppo.L skriver:

  Ett mycket bra initiativ av er. Har skrotat runt efter kuststränderna och sett både det ena och det andra ligga efter stranden. Kan jag bara så ställer jag upp och hjälper till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.