Bedrövligt att det fortfarande utövas i öländska bäckar!!!!

Justrad havsöring Åbybäcken
Fick detta skräckexemplet i mailen! Havsöring som blivit ljustrad i Åbybäcken under leken. Ni ser utgångshålet på buken på denna sidan av havsöringen. Det är en skam att detta fortfarande sker i de öländska bäckarna. Men till nästa år finns det numera fyra tillsyningsmän som kommer lägga många timmar i Åbybäcken!!! Och är det någon som vet eller hör något är det bara att lämna det anonymt under kontakt.
Ljustrad havsöring

Det här inlägget postades i Fiskevård, Klubbnytt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar på Bedrövligt att det fortfarande utövas i öländska bäckar!!!!

 1. Magnus karlsson skriver:

  Skamligt!!!!! De kan ju inte ens äta en sådan fisk, det måste vara för njutningen att döda! Se till att sätt dit dem!!!! Har ni sett någon lekfisk i de andra bäckarna ännu?

  • Lasse skriver:

   Hej Magnus, tyvärr finns mentaliteten på vissa platser kvar från tider då all mat var av värde och man fiskade för att överkeva. Extra tråkigt med tanke på den dåliga stigningen i de ölandsbäckar vi håller koll på. I Silverbäcken, Strömmen och Pelnabro har vi ännu inte sett några spår efter lek.

 2. Seppo L skriver:

  Detta är ju inte klokt, själv så kommer jag att hårdbevaka detta område och icke se mellan fingrarna. Ljustring är enligt lag förbjuden i sverige.

 3. Micke skriver:

  Sorgligt.

 4. Dan Thuresson skriver:

  Det är skrämande att se.Hur tänker dessa människor igentligen.Dom kan inte tänka igentligen.Jag hoppas ni upptäcker dom.

  Dan
  Sölvesborg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.