Havsöringcup 2013 20-21 april närmar sig!

Igår kväll hade vi första mötet angående Havsöringcup 2013 , samt summerade höstträffen 2012. Det var många olika förslag och olika vinklingar på allt möjligt som diskuterades , det var mycket givande! Så till slut hade vi enats och delat upp de olika sakerna som ska göras inför Havsöringcup 2013. Nyheter från i år är att vi delar ut mer kontantpriser , men minskar på förstapriset. 1:a 3000kr 2:a 2000kr 3:e 1000kr Största flugfångade 1000kr och högsta fultonvärde 1000kr (1:a pris 2012 var 6000kr), om det inte vägs in fisk så kommer kontantpriserna att gå till fiskevården på Öland! Som vanligt mycket med sponsorpriser , de kommer dock att lottas ut om ingen fisk vägs in. Då vi förra året fick bra med fisk höjs minimimåttet till 52cm , och som vanligt fulton från 1.0! Kommer det att fortsätta med att mer fisk fångas under Havsöringcupen kommer minimimåttet att höjas mer i framtiden. Nytt i år är också att vi vill ha er hjälp med att fylla i baksidan på startbrevet och lämna den på söndagen eller maila oss efter tävlingens slut. Det vi vill veta är hur många ni returnerar under 52cm och under fulton 1.0, samt tappad fisk. Tävlingstiden i år blir lördag 7.30-18.00 , söndag 6.00-16.00 med invägning i både Källahamn och på Bo Pensionat på lördagen. Havsöring inkommen senare än dessa tider blir diskad. Vi kommer att ha två kalibrerade elektriska SuperSamson till de båda invägningsplatserna , som är godkända för storfiske registrering. Vi kortar lördagen med en timme för att hinna med arrangemang på Bo Pensionat innan det blir för sent efter invägningen. Priser som vinns på lördagen av tävlande på Bo Pensionat kommer delas ut på söndagen i Källahamn innan den stora prisutdelningen. Som vanligt kommer det lottas ut saker vid prisutdelningen , samt bjudas på korv med bröd. För er som vill komma hit och fiska innan april har Bo Pensionat ett specialerbjudande för sportfiskare under mars månad. Välkomna och ett riktigt skitfiske önskas av tävlingsledningen!

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Havsöringcup 2013 20-21 april närmar sig!

  1. Mats C skriver:

    Hur tränar man inför en Havsöringscup?

    Vädret är ju kanske inte det bästa i februari, mars kanske kan bjuda på en och annan dag. April är alltid en vansklig månad, med snöslask och vem vet en liten släng av en bitande kvarvaraande fåk kan sätta landskapet i en helt annan dager.

    Som f.d. bofast ölänning så vet jag vad vädrets makter kan ställa till med på denna så avsmalnande vackra ö.

    Tar tacksamt emot tips om bra träningställen, och gärna en PT som berättar allt om fiske efter Havsöring.

    Nu är det länge sedan jag höll i spö´t, kliar enormt i fingrarna…

    Väl mött!

    Trevlig Helg 🙂

  2. Seppo L skriver:

    Här skall filas flugkrokar,bindas flugor,rullarna ska oljas. Havsöringsguiden plus gamla fiskedagböcker lusläsas. Inget får lämnas åt slumpen. Tror ta mig tusan att jag gör ett träningspass med vår Alma redan nu på fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *