Kustrapport från Pelle Klippinge

Sydväst på Öland
Spenderade den 21-22 november på norra Öland hos Liselott och Birger Karlsson i trevliga Grankulla tillsammans med Tomas och Lina från Settern samt Johan Häkkinen från Kristianstad. Vi slutputsade på den kommande Havsöringsguiden, samtidigt som vi smidde nya planer och fiskade några lokaler.
Började inte så värst med nät där vi startade vid Rörstensudden. Samma sak vid Tokenäs och Björsnabben där en nyfiken säl var ute och inspekterade näten som lades nära land bara 20 minuter efter det att nätläggaren avlägsnat sig. Här tappade för övrigt Johan en öring alldeles söder om uddspetsen. Skit förresten att inte HaV kunde inkludera även smålandskusten med Öland och Gotland i de nya nätfredningstiderna 1/10 – 30/4, som västkusten och Skåne får från nyår! Kanonvind från syd-sydväst hela dagen.
Andra dagen drog vi till Äleklinta, Bruddesta och Djupvik men såg ingen fisk. Fick istället punktering och lyckades precis ta oss till Källa för reparation. Passade på att käka kroppkakor hos Ninni i Källa som ivrigt berättade om en stor ”lax” de tidigare fångat på nät på östra sidan. Med bara timmen kvar av dagen drog vi mätta till Hornsudden där jag under halvtimmen landade en doublé, 100 meter norr om fyren. Bägge tog en nybunden ”Tobis” och såg ut att vara tvillingar. Behöll en som Johan vägde till 2,4 kilo och 58 cm. Fräsande sydvind och cirka 5 grader i vattnet.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *