FISKEVÅRD

Har precis kastat ansökan om förordnade av Fisketillsynsmän på posten, återstår att länsstyrelsen bifaller. Helt klart behövs övervakning längs ö-kusten, pratade med Johan på södra udden förra veckan. Han berättade att några mindre nogräknade personer utövar ett fiske för personlig vinning varje år på hans marker. Han har funnit upp till 35 gäddhuvuden vid strandkanten vid ett tillfälle. Hur är dessa personer funtade som så grovt missbrukar den förmån som det fria fisket har gett oss sportfiskare, var rädd om denna rättighet och tveka inte att anmäla dylika lagbrott.

Något som är roligare är att vi har fått klartecken från markägarna i Strömmen för fiskevårdsarbeten, så de som oroat sig att vara sysslolösa i sommar kan andas ut.

Glöm inte vattendagen på söndag i Silverbäcken, gäller i högsta grad de som deltagit i arbetet. Vi förberder lite aktiviteter under veckan, lite grillning, tipspromenad, frågestund, Länsstyrelsen och Vattenrådet kommer att närvara, förhoppningsvis kanske vi redan har någon fisk uppe ?

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på FISKEVÅRD

  1. Seppo L skriver:

    Ja hoppas att det är fisk uppe tänkte filma detta. Det ser bra ut i skrivande stund för regnet det bara öser ner. På lördag får det inte regna för då ska jag motionera lite öring hade jag tänkt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *