Rapport från Knuten

Efter en lång tids uppehåll från havsöringsfisket bestämde jag mig idag för att hinna ut en sväng på eftermiddagen för ett par timmars fiske. Kollade upp vädret innan jag åkte och tänkte att det var alldeles för vindstilla, men när jag kom på plats märkte jag att det inte alls stämde då förutsättningarna såg väldigt lovande ut. Efter jag kommit ut i vattnet och tagit mitt första kast så small det till direkt och en fin öring på cirka 2kg hoppade upp över vattenytan men släppte kort därefter. Ett par minuter efter jag tappat öringen hugger det till ordentligt och när fisken kommer närmare land ser jag att det är en gädda… ååh inte ni också tänker jag för mig själv.. krokar av den snabbt och i med den igen för att fortsätta mitt fina fiske. Men det dröjer inte länge förrens ytterligare en gädda hugger.

Nu får det vara nog säger jag till mig själv, krokar av fisken och beger mig vidare någon kilometer bort där jag hört en nära vän som har haft mycket bra fiske och som även berättat att det går mycket grov fisk där. På den lilla stigen på väg ner till vattnet möter jag en kvinna som frågar det gamla vanliga, -har du fått något? -Nja inget speciellt, någon gädda bara och tappat en öring.
Efter jag bytt plats till det nya stället och fiskat i ca 10 minuter kastar jag mot en grund vik som visar sig inte vara så dumt gjort. Det rycker till ordentligt i linan och jag känner direkt att detta är ingen liten fisk.. Efter ett par minuters kämpande lyckas jag får in den närmare mot land och ser då att det är en riktigt fin öring, vikten var svår att bedöma när jag såg den från ett par meters avstånd men en sak var säker och det var att den vägde betydligt mycket mer än mitt förra personbästa som förut låg på 1.7kg. Lyckades få upp fisken efter ett par minuters kämpande och känslan var obeskrivlig när jag såg hur stor den var!

Fisken vägde 5kg.

Grymt avslut på dagen och nu kommer jag kunna leva länge på det här.

Passa på att ta med er era fiskespön nu och fiska så mycket det går, det går grov och fin fisk runt Ön nu.

Hälsningar KnuteN

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Rapport från Knuten

  1. Niklas "KnuteN" skriver:

    Hehe stort tack Magnus!
    Jag tog den på spinn, 🙂

  2. Magnus karlsson skriver:

    Vilken kalasfisk!!!! Grattis!! Spinn eller fluga?

  3. Tack allihopa! 😀 känns sjukt gött! & trevlig helg på er!

  4. Nathalie brison skriver:

    Grattis Nickas!! Fin öring:)

  5. Klimpen skriver:

    Grattis! En öring på 5kg motsvarar minst fem kubik lekgrus så se till att öva med skyffeln till nästa sommar 🙂

  6. Fredrik Arnerby skriver:

    Grattis!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *