Skördefest=havsöring

Min kamrat Fredrik Arnerby är hemma på ön i helgen tillsammans med sin familj (Fredrik är emigrerad ölänning numera bosatt i stockholmsområdet). Då helgen bjuder på skördefest så är det mycket pumpa och halmbals-åskådning på schemat men vi kom överens om att hinna med lite fiske idag på morgonen. Vi var på plats i vattnet straxt efter 07.00 och vinden var i det närmsta perfekt, lite gräs i vattnet men ingen katastrof. Jag hade inga jättestora förväntningar då jag tänkte att vattentempen fortfarande är ganska hög. Vi fiskade en sträcka med växelvis framryckning. Vi hade fiskat ca 40 min då jag får ett sms från ordföranden, när jag svarat och lyfter blicken från telefonen ser jag att Fredriks spö har en tjusig böj och att det inte är fråga om något bottennapp, fisk! Efter en stunds trevlig fajt med ett par rejäla rusningar lyckas Fredrik landa en grann havsöring på 2750 gram. Grattis Fredrik till din första havsöring i modern tid och tillika nytt PB. Jag gick inte helt tomhänt från morgonens fiske, jag hittade en prima fender som jag funderar på om jag ska grava eller röka :). Kan även tänka mig att sälja den om någon är intresserad….

Skitfiske!

/Andreas

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Skördefest=havsöring

  1. Lasse skriver:

    Jag har en fender från Karlsborgs hamn, visserligen håvad. Modellen större än din, bättre fultonvärde? lekfärgad var den i alla fall inte. Jag kan väga den för ordningens skull, ligger i båten fortfarande. Pris på träffen, nja fender hamnar under övrig fångst t.ex gås eller gädda.

  2. Seppo L skriver:

    Grattis Fredrik till den fina öringen och jag måste säga även grattis till den fina fendern Andreas, PB förmodar jag. Var även själv ute några timmar idag och klantade bort en öring. Så kan det gå när man står och lägger mer fokus på säl än själva fiskandet.

    • Andreas Johansson skriver:

      Jo man vet ju hur det går till på skördefesten på södra Öland…….lätt att bli ofokuserad dagen efter 🙂 Ja det var PB på fendern, får se om nån kan bräcka det under hösten, snackades om nytt pris för största flugfångade fender på havsöringsträffen….

  3. solle skriver:

    Patina kallas det. 😉

  4. solle skriver:

    Grattis till en grann fisk Fredrik!
    Andreas du har ju användning för fendern när du vadar , så sälj den inte..

    • Andreas Johansson skriver:

      Sant, det händer ju att man ramlar ibland, även utan 2,8:or… Annars kan du få köpa den billigt, du som är så noga med båtvården, vore ju för jävligt om du repar skitlagret 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *