Västkusten och Höstens första öring.

I helgen så var jag uppe i Stenungsund hos min gode vän Johan Nicklasson för att fiska havsöring.

Vi var 6st killar som fiskade. 15st öringar kom upp 3 av dom var godkända (45cm+) och jag lyckades att få den största på 54cm. Det var en lätt lekfärgad hona.  Men efter den fisken så hände det något. Jag vet att öringen generellt sett är mindre på västkusten. Sen att jag lyckades fånga 3st så kallade varmkorvsöringar (öring som får plats i ett korvbröd) på mitt#8 flugspö var väl inte det mest spännande jag har fått. Men det var ändå en super trevlig helg med goa gubbar och mååånga Göteborgsskämt. Jag var tvungen att lägga ut flugan igen “det kom en kastvind” :/

Igår åkte jag ut  på norra öland för att se om jag kunde hitta någon öring. Och det gjorde jag faktiskt. Fick min första för säsongen en liten blank vild öring straxt under måttet på en väldigt fin fluga som jag har fått av en vän från Gotland. Men tyvärr så högg det också en öring som jag tyckte hade väldigt många tänder och såg lite grönaktig ut som bet av linan.  Jag har en app som heter Viva (sjöfartsverkets vind & vatten) den visar att tempen vid ölandsbron just nu är 15.3 grader. Det var förresten i sundet jag fick öringen så ut och fiska med er.

Mvh/ Johan Bjelkendal

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 svar på Västkusten och Höstens första öring.

 1. Micke skriver:

  Åker ned till öland ons den 26 september med familjen. Tar med flugspöet och provar om man har nån lycka. Hinner nog bara med en dags fiske tyvärr, vilken plats skulle ni välja om man får fråga 😉 Har provat raset, sandvik, hallnäs udde tidigare dock utan resultat. Tacksam för svar.

  • Solle skriver:

   Med tanke på den hårda sydosten kan det vara bra från Äleklinta och så långt upp det går mot norra udden innan det blir för skitigt i vattnet. Det är också kallare ju längre norr över du kommer , hade jag varit ledig hade det blivit Sandvik och upp till Hagskog. Torsdag övergår det till väst/nordväst och då gäller samma sida , det kommer att vara för mycket skit i vattnet på östra sidan till en början.

   Skit fiske Micke!

   • Micke skriver:

    Tackar och bockar för infon. Det blir till att hålla sig på västra sidan med andra ord. Fiskar på fredag ev lördag också. Är en rookie på det här med kustflugfiske men det skulle vara kul att bättra på havsöringskontot som för närvarande står på noll. Jag lovar att meddela fångst om turen skulle vara framme.

    • Solle skriver:

     Vi kan ju höras av närmare när vindarna är uppdaterade. Ska själv ut på lördag , troligtvis på samma platser om prognosen håller?

    • solle skriver:

     Dmi ändrade idag till torsdagen , ny sydväst!!! Bästa vinden i sundet , ligger först mellan 3-5 och ökar på till 5-8 men inga vågor att tala om.. Skit fiske!!

    • solle skriver:

     Micke det ser tyvärr riktigt dåligt ut på fredag, kan bli bättre på lördag morgon?

 2. Andreas skriver:

  Är inte jättesvårt att lista ut vart han var igår….:)

 3. solle skriver:

  Det var väl norr om den stora stenen i Äleklinta?

 4. Andreas skriver:

  Gutt att det är igång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.