ÖTM är avgjord

Helgens ötm blev p.g.a hård vind avkortat till söndagen. Team TrollingÖland startade med guldläge gentemot Team Öland genom en förstaplats förra tävlingsdagen.
Kapelludden blev första målet för dagen, en rejäl dyning på morgonen som kändes lite i magen övergick under dagen till perfekta förhållande med sol för att sista timmen övergå i hård vind och sjö. Kapelludden övergavs efter några timmar p.g.a hård ström och mycket gräs som försvårade fisket, platserna vid 2:an och Branten blev platserna för resten av dagen. Resultatet blev ganska magert med en bränd fisk per båt, team öland plussade med en C&R swedish marlin. 80 fot och flasher var betena som gav resultat, mörrumsspinnaren funkade absolut inte denna dagen. Det vinnande teamet bestod av Lasse Karlsson/ skeppare och gastarna Stickan Palmgren och Andreas Johansson. Bilden visar fisken som avgjorde ÖTM, fångstman var Andreas som i och med detta tog sin första trollinglax.

Andreas med vinnarfisken 7,770 gr


En summering av säsongen ( som för den skull inte är slut) visar på flera granna fiskar, Tobbe med 7 kilos, Andreas med en vandrare på 10,290 kg samt Niclas med nytt Ölandsrekord på uppväxare 12,130 kg. Med tanke på att så få båtar varit ute så är väl resultatet ganska hyfsat. Ser man bakåt i tiden på variationerna på fisktillgång bör 2013 bli ett ganska bra år? Ett tack till alla som varit med i år och välkomna nästa år.
På bilden dagens besättning som stoltserar med vandringspriset “Vandringslaxen” som är sponsrat av den kände kostnären Jan Nilsson i Böda, www.ateljefisken.se

ÖTM-vinnarna 2012

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på ÖTM är avgjord

  1. Seppo L skriver:

    Ett stort grattis från mig. Tyvärr så var jag bokad med flundremete som inte gav ett skit denna dag så vad ska man säga?. Givetvis utan facit så om jag hade varit med så då…He,he,he…inga tappade fiskar var så säker…..

    • Lasse skriver:

      Flundra?! möjligheten finns även att den återfinns i fångstrapporten vid trolling. Har landat en vid norra udden, Ismo mag gul/silver, 10 gr bly över 40 meterskurvan vid vandringsfisket. Du kanske skulle varierat betesvalet lite.

  2. Lasse skriver:

    Vi behåller den gärna ett år till, men för arrangemangets skull är det kul om fler team aspirerar på titeln. Det kan bli så illa att trofen hamnar på fel sida bron.

  3. Johan skriver:

    Grattis.
    Härligt att rätt team vann i år! 🙂

  4. Solle skriver:

    Får gratulera en gång till , men nästa år hänger den i Svarteberga igen! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *