Sibbofjärden

Eftersom jag har varit gräsänkling i veckan så passade jag på att åka och fiska i Sibbofjärden under två dagar. Den ligger 2mil norr om Nyköping.

Min gode vän Carl ifrån Stockholm  var också med. Hans erfarenhet av fiske är inte så stort. Med ett gäddpb på 1.5k, abborre 150g och aldrig sett en gös i livet. Så skulle den här helgen ge honom 3st nya pbn. Första dagen började lite trögt med ingen fisk på de två första ställena. Men på tredje stället så började vi få en del abborrar. Sen bara ökade det. Vi hade fisk precis överallt. Det dröjde inte länge förrens jag ser att Calles spö böjer sig rejält. Det blir lite kaos under någon minut när han försöker veva in gäddan genom toppöglan på mitt spö. Men efter ett par tips och en håvning så hade vi gäddan i båten. Den vägde 7.5kg och var 104cm. Abborrar i mängder och en del gäddor hade vi fått. Men inga gösar tyvärr. Mot kvällen så  började vi trolla istället. Och det tog inte mer än 2min innan jag kände ett hugg i spöt och den första gösen landades. 3.5-4kg uppskattar jag vikten till. Det blev även en mindre gös och ett par gäddor. Andra dagen var den första lik. Fisk precis överallt.

Med vänlig hälsning,

JohanDet här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Sibbofjärden

  1. Johan skriver:

    Tack
    C&R i sjön.

  2. Andreas skriver:

    Grattis! Det blev trångt på grillen? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.