Trolling Grönhögen

Igår fick jag följa med Lasse till Grönhögen för att testa om laxen var på hugget. Vi började trolla en bit utanför hamnen och fick ganska omgående ett par näbbgäddor men ingen lax var på hugget. Efter några timmar flyttade vi över på “östra sidan” men samma visa där, en del näbbgäddor (dock inga vansinniga mängder) men ingen lax. Trots att dagen var laxfri så var det ändå skönt att komma ut på sjön (riktigt kanonväder) och vi gjorde åtminstone ett ärligt försök. Kanske blir ett nytt försök nästa helg?

/Andreas

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Trolling Grönhögen

  1. Gabriel skriver:

    har det varit dåligt med lax i år eller är det inte säsong än?

    • Lasse skriver:

      På frågan om säsong är svaret att just nu bör det vara ganska mycket lax på väg förbi Öland, normalt passerar laxen mellan 15 maj fram till midsommar.
      Yrkesfisket på vandrare vid södra udden bedrevs förr om åren under denna tid.
      Tillgången på lax i södra östersjön verkar att de senaste åren ha öka i antal troligtvis p g a det minskade yrkesfisket, men även de senaste bistra vintrarna har fått många fiskar att övervintra. Rapporter från Blekinge visar på god tillgång med en nedgång senaste veckan, orsaken är troligtvis att fisken vandrat vidare norrut. Tror nog att även tillgången i älvarna kommer att vara god i år. Att inte vi rapporterat in fisk beror mest på att ingen har fiskat, själv har jag p g a arbetet bara haft möjlighet att vara på sjön en dag.

      • Gabriel skriver:

        Varför jag frågade är för att jag har några bekanta som har testat några gånger i blekinge utan något resultat..
        Själv har jag aldrig provat trolla lax, men förhoppningsvis blir det snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *