Tvådagars i Kråkelund.

Jag, Christoffer Wernersson och Niklas “Knuten” Karlsson åkte i fredags morse för att pimpla abborre med balansare i Kråkelund.

Vi hade inte hört någon israpport men trodde att isen hade blivit tillräckligt tjock.

Vi hade inte fått tag i någon ispik heller men alla tre hade flytoveraller och isdubbar. Christoffer som vägde minst gick sist, jag gick först. Men vi hade ett rep kopplat mellan oss ifall jag skulle gå igenom. Jag gick ut en bit och började borra och isen låg runt 15cm i tjocklek. Borrade ett par hål till och kunde konstatera att isen var rätt jämntjock 12-15cm kärnis. Glöm aldrig bort säkerheten när ni fiskar på isen. Man kan aldrig ha för lite säkerhetsutrustning. Jag har varit med när människor har gått igenom isen och skrikit på hjälp, det är riktigt otäckt. Fiska heller aldrig själva på isen.

Dagen började ganska bra och alla fick fisk men inget av storlek. Max 3-4hg. Efter någon timme så dog det ut helt och det tröga fisket höll i sig tills när vi skulle borra våra sista hål för att sen ge upp för dagen. Då kom det en lite huggperiod. Men inga stora där heller. Det stora samtalsämnet mot eftermiddagen var vilken pizza man skulle beställa och vilken öl vi skulle dricka. Knuten kom fram till att han skulle beställa en pizza med allt på 🙂

Andra dagen när vi kom ut på isen så var redan Niclas och Andreas där. Trots att vi hade sovit i Oskarshamn och dom körde ifrån Borgholm. Andra dagen så var det bättre fiske men dom stora lös med sin frånvaro. Dom två största blev en på runt 4hg och en på 740g. Vi kom fram till att det hade varit en supertrevlig helg och att vi kommer snart att åka dit igen.

Mvh/ Johan, Tode och Knuten

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.