Havsöring

Idag har jag varit ute och flugat öring.

Första kontakten jag hade stramade det försiktigt till i linan efter bara någon meters intag. Jag tyckte jag såg en virvel. Jag fortsatte att ta in lina. Hade en stöt till, kom igen nu då hugg till. Jag gjorde ett stopp och då satt den. Det såg ut att vara fin storlek på den så jag förväntade mig en bra fight men inget hände. Den rullade och stötte men simmade aldrig iväg. Vilken stor mun den har och vilken konstig färg tänkte jag. En besa??? NEJ en köldstel gädda hade tagit fluga. Jaha då lär linan brista vilken sekund som helst. Jag lyckades i alla fall drilla upp fisken till strandkanten men då gick linan. Så smidig som man är så trippade jag ner och tog ett nackgrepp och kunde ta bort flugan.

Jag fiskade på nordvästra sidan i höjd med Källa. Det såg riktigt fint ut i vattnet med  en fin dyning och en svag västlig vind samt stora snöflingor som dalade ner och försvann i vattnet. Jag fiskade av en sträcka på flera hundra meter men inte en skymt av en öring.

2.5timmar senare så åkte jag längre söder ut. Där fanns det öring i alla fall. Så sista timmen blev det en retur och två tappade. Den sista jag brände var godkänd men slet sig loss i ett sista krafttag bara någon meter framför mig.  Så det blir en tur i morgon också.

Jag såg på smhi att det ska bli kallt flera dagar nästa vecka. Hoppas det blir hållbara isar i Kråkelund då. Det börjar att rycka lite i pimpelnerven nu.

Mvh/ Johan Bjelkendal

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Havsöring

  1. Niclas skriver:

    Plusgrader , en grön vinter med mycket havsöringsfiske låter väl lite bättre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *