Havsöring.

Hemkommen efter en veckas arbete igår.

Så det blev en tur upp till norra Öland idag för att fiska havsöring.

Trodde jag kunde fiska fluga men såg ifrån bilen att det blåste för mycket för att jag skulle kunna fiska effektivt. Kan väl säga att det var tufft att fiska med spinn också. Tio minuter senare och ingen känsel i fingrarna så ger jag upp och byter ställe till en sträcka jag åkte förbi på väg till det första stället där vinden inte låg på lika mycket. Började med spinn och fiskade mig söder ut ca 150m. Inget hände. Det borde finnas fisk här tänkte jag och vände mig om för att fiska mig tillbaka istället för att gå direkt upp till bilen. Den platsen brukar ge fisk vid högvatten och nordvästliga vindar. Som jag trodde så högg det och en liten öring som var fettfeneklipp returnerades. Bra då borde det vara fler inne tänkte jag. En stund senare efter ett långt vevstopp på kort lina så högg det igen. En fin öring. Men fighten var en av dom mest odramatiska jag varit med om. Den högg som sagt på kort lina och två vågor senare hade den sköljts upp på stranden, troligtvis utan att förstå vad som försegick. Den fick i alla fall följa med mig hem. När jag rensade den så hade den ätit en strömming runt 12-14cm och lite småspigg.

Efter den “långa” fighten och ett par bilder så började faktiskt vinden att lätta och tankarna till flugspöt blev allt starkare. Tänkt och gjort så gick jag till bilen och bytte. Men inte en kontakt på fluga.

Jag bytte plats igen och bestämde mig för att fiska med spinnspöt men det var alldeles för mycket ålgräs för att fiska med trekrok. Så det var bara att stövla upp till bilen och  byta spö igen. Första kastet jag lägger ut så stramar det till, tyvärr en  under måttet. Efter den så blev det ingenting mer. Var tvungen att bryta för att besöka telenorbutiken i Kalmar. Min nya iphone hade visst tappat ljudet. Men det är en  annan historia.

Mvh/ Johan Bjelkendal

 

Havsöring

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *