Äntligen lite bättre vindar!!

Kom ut ett par timmar idag efter lunch. Hittade en fin sträcka strax norr om Löttorp. Det blåste en ganska frisk väst nordvästlig vind ca 5-8m/s när jag kom ut. Jag började fiska men inget hände. Bytte lite drag och till slut hittade jag det som fungerade för mig idag. Ett mörkgrönsilvrigt no name. Det blev 4st men bara sprall tyvärr. Den största var väl runt 50cm och vägde uppskattningsvis drygt 1.3kg. Runt tretiden började vinden mojna så jag gick upp till bilen för att hämta mitt flugspö. På femte kastet stramade det till i linan och jag lyfte spöt. Mothugget satt men det var ingen stor fisk i andra änden. Jag fick in den till mig och tog tag i tafsen för att försöka kroka av den men den tyckte det var mycket bättre att trassla in sig i all lina som låg runt mig i vattnet. Som tur var så sprattlade den loss sig. Så man kan väl säga att det nästan var min första öring på fluga 😉

Två kast efter den så stramade det till igen men den fisken missade jag. Sen tog det väl ca 30 min innan nästa satt. Den också runt 45-48cm. Men nu så vevade jag upp all lina på rullen och det fungerade mycket bättre att kroka loss den då 🙂 Det hade börjat mörkna och när jag upptäckte att jag hade kastat av flugan så fick det vara nog för denna dag. Jag var ändå nöjd.

Mvh/

Johan Bjelkendal

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar på Äntligen lite bättre vindar!!

  1. Niclas skriver:

    Helt otroligt , du hamtade flugspot sjalvmant!
    Grattis!!
    Nasta gang blir det en storre!

    • Johan skriver:

      Tack!! Haha ja jo det gjorde jag väl. Det kommer nog att få följa med fler gånger i bilen nu. Så får man hoppas på större fisk också.

  2. Johan skriver:

    Tack Andreas.

    Ja Lasse vi får väl se!!! Det ska inte va lätt 🙂

  3. Lasse skriver:

    Kanske en kustflugfiskare som startat sin karriär, varför göra saker lätta när man kan krångla till det. Vänta tills det blir tunggung i flugspöt, då är du fast.
    Grattis
    Lasse

  4. Andreas skriver:

    Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *