Ørretrapport!!!

När jag skulle starta bilen idag så bara tickade startmotorn lite grann. Amen va faan va nu då….  Upp med motorhuven tar bort kåpan till batteriet och börjar titta. Och jag som kan lika mycket om bilar som jag kan om karpmete. Efter ett par slag på startmotorn och några vrid med startnyckeln hör jag hur det blir mindre och mindre kraft i tändningen. Måste vara batteriet. Så jag kopplar startkablar till våran andra bil och vips jag får igång den. Men jag vet inte riktigt varför batteriet var slut tills jag nästan är framme på fiskeplatsen och ser att taklampan där framme är på som jag då kom ihåg att jag tände förra kvällen när jag sparang ut i bilen för att hämta mobilen. Ååååhh aja då var man än en gång en erfarenhet rikare….. 😛

Idag bar det iväg till Bläsingerevet. När jag kom fram så möttes jag av 4st danska fiskare som precis hade kommit in till bilen efter ett pass ute på revet. Vi talades vid en stund och tittade lite på varandras flugor och kustwobblers. Dom var riktigt trevliga och berättade bland annat att dom hade varit på Öland och fiskat i ca 25års tid. Dom berättade även att dom följde våran hemsida och tyckte att den var mycket bra. Superroligt tycker jag att man får höra att människor tycker att vi gör ett bra arbete i klubben. Jag frågade om dom hade fått något men inte ett liv sa dom.

Nu började klockan bli mycket runt 14.00 tror jag. Så jag tackade och sa adjö till danskarna innan jag gick ut och började fiska. Det såg riktigt fint ut i vattnet och jag kände nästan på mig att det skulle finnas fisk där ute. Men det dröjde ett bra tag innan jag fick kontakt med den första öringen. längst ut på revet i svallet av vågorna så högg det till. Men dirrekt så känner jag att det är en liten skit. 3 gånger så lång som draget var den vilda lilla öringen. Aja fisk i alla fall. Det börjar skymma och jag fiskar mig tillbaka. Jag har ett par stötar på draget men är lite osäker om det var fisk. Kastar igen och har en stöt till. Inget följe den här gånger heller. Hmm Jag vänder mig om och tar ett kast in mot land där det bara är runt 40cm djupt. Pang en öring. Men också den bara runt 30-35cm. jag planar in den och krokar även av denna lilla öringen i vattnet. Tar ett kast till i samma riktning och har ett följe. Ser inte fisken men antar att den är i samma storlek som de förra. Efter det börjar det bli mörkt och jag ger upp för dagen.

Halvvägs till bilen så står det en man där med sin hund och ett gevär i handen. Han säger att han är ifrån byn och ska jaga änder till sin mor. Han frågade om det var min bil som står dår uppe. Ja svarade jag med en klump i halsen och en sneglande blick på geväret. När jag precis ska gå så frågar han mig vilket håll jag ska gå så han vet vart han  “inte” ska skjuta :). Kan säga att det kröp lite längs ryggraden när jag vände mig om och i rask takt gick vidare mot bilen. Tyckte jag hörde någon som laddade ett gevär men det var nog bara inbillning. Väl framme i bilen så höll jag tummarna för att den skulle starta. Och det gjorde den phuu. Draget jag fick fiskarna på idag är en gammal trotjänare. En kustwobbler ifrån guideserien. Hexxan 21g med svart rygg och kopparbrun mage.

Mvh/

Johan Bjelkendal

Det här inlägget postades i Fiskerapporter, Klubbnytt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *