Fiskerapport!

Hej,

Jag har varit ute och fiskat både gädda och havsöring de senaste 3 dagarna.

Gädda finns det massor utav. De hugger hela tiden. Men de stora har inte kommit in än. De största ligger runt 4kg. Det måste bli lite kallare innan de större kommer in.

Öringen där emot är inte lika huggvillig nu när det nästan inte har blåst något de här dagarna. Mycket fisk finns det men dom är bara framme och stöter på dragen eller följer efter.. Tankarna börjar gå till att man kanske skulle damma av sitt flugspö såna här dagar. En del fiskar har jag i alla fall uppskattat till över 2kg.

Vi får hoppas att det blir mer vind i helgen.

Mvh,

Johan Bjelkendal

Det här inlägget postades i Fiskerapporter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fiskerapport!

  1. Lasse skriver:

    Helt klart skall du damma av flugspöt, med lägre vattentemp blir öringen ovilligare att ta större beten. Betesvalet är kopplat till temperaturen som i sin tur styr matsmältningen och hushållningen med energi. Men den största anledningen att fiska fluga är närkontakten med fisken, både vid hugg och att fisken går väldigt grunt och strandnära i sin jakt på bl a räkor, märlor och annat gott. Samtidigt har fisken svårare attt genomskåda ett litet bete. Leta bara rätt på matställen där öringen bökar runt, t ex stensamlingar med tång. Denna årstiden är ett bra tillfälle att komma över tröskeln till flugfisket, det behövs inga långa kast.

    • Andreas Johansson skriver:

      Tummen upp!

    • Johan skriver:

      Ja absolut är det så. Det där har man fått berättat för sig ett par gånger. Kastlängden är jag inte orolig för.
      Men jag skulle nog behöva en kurs eller två i kastteknik ändå.
      Kanske något klubben kan annordna till våren???
      Så länge får jag nog nöja mig med att damma av lite kastdobbar eller köra på som vanligt. Det har ju fungerat ok hittills.

      Mvh,
      Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *