Mycket skrik idag!

Efter många pluspoäng och en viss övertalan så fick jag igenom att jag och tjejen skulle fiska lite öring när vi ändå skulle upp till norra Öland för att plocka trattkantareller.

Det blev ett lätt fiske utan vadarbyxor i ca 40min. Men dock väldigt händelserika. Det börjar när jag tar mitt första kast och det hugger till. Det är klart i vattnet, inga vågor och en svag pålandsbris. En riktig stålblänkare vänder sig i ytan. satan också den släppte. Jag fortsätter veva in. Men det var inget motstånd. Faaan linan har gått av. Ett utav favvo dragen försvann såklart. “#%¤”%#¤  Och Öringen såg riktigt fin ut. Arg riktigt arg var jag. Jävla amatör tänkte jag för mig själv. Var väl säkert över 10 år sedan det hände.

Jag och en arbetskamrat åkte och jiggade abborrar i kråkelund ett par timmar i lördags. Mycket sten och ibland satte man jiggen som man lyckades att dra loss igen. Antagligen har linan nött mot stenar där. O jag min klant tittade inte till linan idag. Ett par minuter efter så ropade Nathalie att hon hade en fisk på. Men det var en gädda runt 4kg. Och ja jag är fortfarande helt säker på att jag hade en öring på strax innan. Gäddan krokades av vid strandkanten. Andra gäddan på kort tid som kommer upp på ett ställe där det aldrig (vad jag vet) har kommit upp gädda förut. Vi fortsatte fiska och Nathalie skrek till igen efter en stund. Det är en öring, en öring. Hon kämpade med den ett tag och hade den inne vid strandkanten två gånger. Jag försökte ta den men den simmade utåt igen. Då säger hon. Tror du att jag kan tappa den??? Ja det vet man aldrig. Precis då så sliter den sig loss och simmar sakta ut mot djupet igen. Om ni hörde någon tjej som skrek strax efter lunch så var det bara Nathalie 🙂  ( det var en riktig tjockis på uppskattningsvis strax under 3kg)

Det är alltid lika farligt att ta med tjejen på fiske för bara 10-15 minuter efter så var det dags igen.  Oh fy fan hör jag tjejen säga. Hennes rulle skriker och hon håller emot. 5-7 sekunder tar det innan rullen slutar att skrika, fisken är borta. Då var det Nathalies tur att skrika men av frustration. Och jag tror även hon slog världsrekord i franska svordomar på kortast tid. Jag var bara tyst vid det tillfället. Tror allt jag hade sagt just då hade vänts emot mig, fniss fniss 🙂

Efter det så gick vi till bilen och körde till skogs och plockade svamp. Kan säga att dom där pluspoängen försvann när vi upptäckte att jag hade tappat bil och husnycklarna i skogen.

Men det är en annan historia :/

Mvh/ Johan Bjelkendal

Det här inlägget postades i Fiskerapporter. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mycket skrik idag!

  1. Andreas skriver:

    Haha, genialt! tur att det är goda bussförbindelser från norra Öland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *