Då var det Emån igen.

Vi har ju blivit lite lata med åren, förr var vi där innan 07.00 för att kunna börja exakt klockan sju. Nu rullar vi hemifrån vid halv sju och börjar fiska innan åtta, vissa inte förrän nio.. Det har ju varit lite trögt de sista åren så när jag la ut första kastet funderade jag på hur dagen skulle bli? Hann inte längre än så innan spöt gungade, en öring runt 70cm fick simma vidare. Drog ett tiotal kast till innan jag gick upp och sa till Lasse att det gick lätt att spräcka nollan i år. Går ner mitt emot Lasse och inom tio minuter har jag en retur till ca60cm och en tappad. Nu kommer Lasse och tar mitt spö och går tillbaks till sin plats, medan jag sitter och tittar på. Och efter en stund har även Lasse returnerat en. Lasse byter tillbaka till fluga och fortsätter, jag väntar på Mats och Arne. Arne kommer först och till slut kommer även Mats, vi pratar en halvtimme innan vi bestämmer oss för att fiska igen. För Mats sitter det en på andra kastet, ca 80cm och blir den största för oss idag. Innan grillningen har jag och Mats returnerat en var, och jag hade en som kändes riktigt fin som drag av linan efter en halv minut. Det är mycket sten i ån, så någon hade nog skavt under föregående drillningar? Efter att ha grillat och ätit oss mätta var det dags igen. Lasse och Arne tappar var sin, jag har en retur till och flera kontakter som inte vill fastna. Mats som var sist på plats var först på väg hem, vi andra körde en timme till utan resultat. Det var en fantastisk dag, som alltid med mycket pikningar och skratt. Här kommer några bilder från dagen, förstorar ni upp den första ser ni en aktiv Sund i telefon.


Vildsvin ser man mycket spår av…

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.