Det släppte lite idag.

Fredag eftermiddag körde jag ut en sväng i det fina vädret. Började norr om Äleklinta och fiskade mig norr över , men inte ett liv i det kristallklara vattnet. Gjorde en chansning och drog iväg en bit , möter Jens B som inte känt ett liv. Avslutar här , men det är alldeles för mycket ålgräs som flyter omkring. Känns som att det inte bara är blåstången som är på väg tillbaka? En fantastisk kväll och solnedgång innan jag beger mig hemåt igen.
Öland
Lördagen gör jag ett försök efter jobbet och möter upp Jens B vid raset. Det är nog en av ett fåtal platser som går att fiska i den sydliga kulingen. En som är på och drar i flugan under två kast efter varandra är allt under den en och halv timmes långa fisket vi gör. Ett steg i rätt riktning i alla fall!

Idag åkte jag norr över efter lunch , och ännu en fantastisk vårdag! Revisorn hade rapporterat två returer och en tappad på söndagen. De hugger fortfarande på toby silver , och har så gjort de sista 45 åren! Så jag kände att de borde komma in lite fisk i värmen , även om de högg riktigt långt ut igår. Första platsen är bara att konstatera för lugnt och klart vatten. Skickar ett sms till Hans-Åke och berättar att det är nog östra sidan som gäller. De byter också till östra efter en timme på västra utan ett liv. Där jag tänkt fiska är det bara en dyning så jag åker lite norr över och fiskar av ca 300m med lite fin vind plus dyning. Mycket märlor i vattnet känns hett men inte en dragning i grejerna. Byter nu plats då det börjat dra lite mer. Och här är redan Jens B ut vadad i vattnet i bukten. Jag vinkar och går tillbaka för att ta en fin sträcka , och mycket riktigt tar det inte många kast innan jag returnerar en blankbesa runt 2.5kg. Tråkigt nog lyckas jag dra av toppen på spöt! Det har troligtvis fått sig en smäll då det går rakt av under avslutningen av drillningen. På väg till bilen för att ta fram nästa spö passar jag på att ringa FFM och beställa en ny topp. Ringer också Jens och ber han byta plats. Vi fiskar en stund och jag ser Jens stå och drilla , undrar om han behöver hjälp? Men ser fisken hoppa och ser att det reder han ut själv. Jens kommer längs stranden med sin första godkända , grattis!!! En blank och fin 53:a +1.5kg. Samtidigt har det kommit ett sms där Hans-Åke har en godkänd på 1.3kg. Vi fiskar vidare och jag har en retur och tappad innan vi är klara för dagen. Hans-Åkes kompis har under kvällen dragit en fin 2.3 på sydöstra sidan. En fantastisk kväll och riktig livskvalitet på Ölandskusten!
Öland

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Det släppte lite idag.

  1. Seppo L skriver:

    Vilken bild Niclas!!! Du går från klarhet till klarhet..Va roligt att det börjar hända lite grejer när man är ute…Skulle träffen bli den 21 mars??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.