Bäckarna sinar i väntan på grus

Tog en liten runda för att se hur vattenflödet i “våra” bäckar såg ut.  Silverbäcken uppvisade ett litet flöde, har troligtvis reagerat på de senaste dagarnas regn. Medans Strömmen endast hade stillastående vatten i de djupare delarna visade Pelnabro upp ett svagt flöde.

Sista stoppet blev vid Åbybäcken, ett svagt flöde även här . Noterades var att bäckens yta till stor del täcktes av ett lager flytande växtlighet som inte fanns i de övriga bäckarna, troligtvis är bäcken ganska näringsrik.

Vi väntar fortfarande på klartecken från länsstyrelsen  för Pelnabro, Kleva och Resmo så att vi kan köra igång planeringen för höstens arbete. Ett halvt löfte att de skulle klara av det före semestern den 21 juli fick jag när jag tog kontakt. Planen är att vi startar grävandet i mitten-slutet av augusti då de flesta har klarat av semesterbestyren och är utvilade och arbetssugna.

På bilderna , en lyckad placering av lekgrus har gjort sitt och väntar på höstflödet.  Stillastående vatten i Strömmen nedan V925 och underst Åbybäcken.

SAMSUNG

SAMSUNG

 

SAMSUNG

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.