Det våras för fiskevården

Planläggningen inför sensommarens och hösten bäckarbete har påbörjats.   Rekognosering och utmärkning av platser för lekgrus stundar innan sommartorkan gör det omöjligt att bedöma var man skall arbeta, även vinterns traskande läng bäckarna kommer väl till pass. Förhoppningsvis är pappersexercisen avsluta i och med att vi fått iväg komplettering nr 2 för både Kleva/Resmo och Pelnabro. När godkännande kommer kör vi igång med planeringen av uppläggningsplatser och transportvägar anpassade efter hur lantbruket ser ut. Nästa vecka startar vi upp Frösslundaprojektet som vi förhoppningsvis kan smyga in redan i höst, allt beroende på om tillräckligt många har möjlighet att bidra annars skjuts det till 2015. Markägarkontakt och ansökningsarbetet ligger inom några veckor.

Det praktiska arbetet kommer att ske under perioden mitten av augusti till mitten av oktober. Vi vill gärna att ni meddelar om  ni kan bidra någon eller några dagar redan nu så vi vet ungefär hur stor vår kapacitet är inför planeringen. De som känner att bidra lite mer så behöver vi rekrytera fler som är villiga att ta lite mer ansvar med t ex förberedelser och planering, kanske vara den som är drivande i något projekt. Hör av er i så fall till undertecknad tel 070-5497050 eller  karlssonsmek.borgholm@telia.com

Lite bilder som visar det låga flödet i bäckarna för tillfället, lekgruset ligger precis i vattenlinjen så det klarar sig kanske tills ynglen kläcks. Andra bilden visar lekgropen under bron i Pelnabro.

 

SAMSUNG

SAMSUNG

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Det våras för fiskevården

  1. Solle skriver:

    Och nu borde de ha kläckt när vi är så här långt fram. Men lite vatten behövs så inte alla tvingas ut till spiggmat? Och regn ser det ut att bli tidigast på torsdag?

  2. Jocke Johansson skriver:

    Snyggt förarbete Lasse! Det är mycket som ska göras och planeras innan gruset åker i bäcken! Eldsjälar växer ju inte på träd men man hade hoppats att det fanns några med liknande fiskevårds-symptom vid kusten
    emellan Öland och Gamleby .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *