Kastkurs och fiske.

Idag var vi ett gäng blivande kustflugfiskare som samlades  hos Hasse i Norrby för att få lite tips och goda råd av Lasse och Niclas vad gäller flugfiskets ädla konst. Vi fick bland annat lära oss att plånboken skall vara i armhålan samt att kl 10 och 14 är bra klockslag. Hasse och hans fru bjöd på mycket gott fika (tack ska ni ha!) och vi fick tillfälle att ställa diverse flugfiskerelaterade frågor till experterna L och N. Innan vi lämnade Norrby så visade Hasse sina fiskekajaker, mycket intressant.

Efter kurs, fika och kajakvisning passade jag, Johan och Christoffer på att testa havsöringen på östra sidan, vi hittade ett ställe som såg giftigt ut men huggen uteblev (vi fiskade både med spinn och fluga). Jag begav mig hemåt efter ett par timmar men J och C stannade kvar, har i skrivande stund inte hört något från dem, kanske kom öringen igång framåt kvällen?

Bifogar ett par nyttiga länkar. Den ena länken visar hur du med hjälp av krympslang gör en ögla på din fluglina och den andra visar hur du gör en “perfection loop” (bra att ha på tafsen).

Mvh Andreas

http://pattegrisen.blogspot.com/2010/11/hot-loop-ogla-till-fluglinor.html
http://www.animatedknots.com/perfection/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.com
Det här inlägget postades i Fiskerapporter, Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.