Silverbäcken

Dagens promenad längs bäcken gav en positiv överraskning. Kunde idag räkna till 23 helt säkra lekgropar, en del verkade var omgrävda sen senast. Verkar som att fisken vågar sig lite högre upp nu, såg 5 gropar på den övre halva av bäcken nedströms kyrkan. Stötte även en fisk som plogade iväg till sitt gömsle. I morgon kommer jag tillsammans med Ulf och Niclas att besöka Strömmen för att se om fisken har kommit igång i det vattendraget, hittils har vi inte sett några tecken på lekaktivitet där. Lite bekymrande med tanke på den allmänna uppfattningen att denna bäck är mer produktiv. Undrar om någon av er som följer vår sida har färsk information om Åbybäcken och Frösslundabäcken. Vi har tidigare i höst  sett fisk och lekaktivitet i Åbybäcken men inte Frösslunda. Hör gärna av er till oss. Bilden visar en sträcka som innehåller 5 lekplatser.

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.